Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Avellana de Reus

Responsable

Sr.   Pere Guinovart Dalmau

Càrrec

president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Avellana de Reus

Adreça
Passeig de Sunyer, 4-6
Població
43202  Reus
Telèfon
977 32 81 03
Fax
977 32 13 57

Funcions

El consell regulador garanteix que els productes emparats per la denominació d'origen protegida (DOP) compleixen els requisits establers en el reglament regulador.

Les avellanes protegides per la denominació d'origen han de ser les varietats tradicionalment conreades a la zona de producció: Negreta, Pauetet, Gironella, Morella i Culplana. D'aquestes varietats, la negreta n'és la més cultivada.

Les avellanes protegides per la denominació d'origen es poden presentar en tres formes: avellana amb closca, avellana en gra i avellana torrada. Les avellanes sempre han de presentar-se calibrades o crivellades i han de tenir uns diàmetres determinats.

Les avellanes es presenten envasades. A l'etiqueta dels envasos figurarà, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent, el nom "Avellana de Reus. Denominació d'Origen Protegida", el logotip de la denominació i el símbol comunitari a més del tipus de presentació que correspongui: avellana amb closca, en gra o torrada.

La zona de producció de les avellanes és constituïda pels termes municipals de les comarques del Baix Camp, l'Alt Camp, el Tarragonès, el Priorat, la Conca de Barberà i la Terra Alta. Aquest conreu es va introduir a finals del segle XIX per suplir el conreu de la vinya que va ser destruït per la fil·loxera.


data actualització (30/11/2020)