Funcions
El consell regulador garanteix que els productes emparats per la denominació d'origen protegida (DOP) compleixen els requisits establers en el reglament regulador.
L'oli d'oliva emparat amb la Denominació d'Origen Protegida Oli de Siurana protegeix solament els olis d'oliva verges de qualitat extra que tinguin una acidesa inferior al 0,5% i un Índex de peròxids màxim del 15%.
Les varietats admeses són: l'Arbequina, la Rojal i la Morruda. D'aquestes tres, l'arbequina és considerada la principal, ja que un 90% de les olives de què s'extrau l'oli ha de ser de la varietat Arbequina.
Segons l'època de recol·lecció de les olives es poden distingir dos tipus d'oli:
- Afruitat: prové d'una recol·lecció primerenca, és de color verds, amb bastant cos i lleugerament amargant.
- Dolç: prové d'una recol·lecció més tardana, és de color groc i més fluid.
Els envasos han de ser no metàl·lics, de capacitat no superior a 5l i han de dur una etiqueta numerada expedida pel Consell Regulador. En l'etiqueta dels envasos figurarà, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent, el nom Denominació d'Origen Protegida Siurana, el logotip de la denominació i el símbol comunitari.
La zona de producció és constituïda pels termes municipals de les comarques del Priorat, el Tarragonès, la Ribera d'Ebre, l'Alt i el Baix Camp, el Baix Penedès i la Conca de Barberà. Es poden diferenciar dues regions: una interior, situada en les serres del Montsant i de Llena, i l'altra, a l'est de l'anterior, que coincideix amb la comarca del Camp de Tarragona.