Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls

Responsable

Sr.   Francesc Xavier Amill Rocamora

Càrrec

president del Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls

Adreça
Muralla de Sant Antoni, 8 despatx 5
Població
43800  Valls
Telèfon
977 60 05 21
Fax
977 60 06 54

Funcions

El Consell Regulador garanteix que els productes emparats per la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) compleixen els requisits establerts en el reglament i en el plec de condicions.

Els calçots que estan protegits per la Indicació Geogràfica Protegida són les cebes procedents d'Allium cepa L. de la varietat Blanca Gran Tardana de Lleida.

El calçot de Valls té una llargada de cama blanca de 15 a 25 cm i un diàmetre, mesurat a 5 cm de l'arrel, entre 1,7 i 2,5 cm. Es comercialitza condicionat en feixos de 25 i 50 unitats lligades amb una cinta identificava proveïda d'una etiqueta numerada, aprovada pel Consell. A l'etiqueta figurarà, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent, el nom "Calçot de Valls. Indicació Geogràfica Protegida" i el logotip de la Indicació.

El calçot és un producte de la pagesia conreat a les comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès, del qual s'ha de tenir cura durant tot un any. És una ceba que deu el seu nom a la manera com es conrea: es diu que les cebes es calcen quan són cobertes amb terra.

Per a la seva degustació ideal, cal rostir-los a la graella amb foc de sarment i amanir-los amb salsa salvitxada.


data actualització (30/11/2020)