Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya

Responsable

Sr.   Antoni Torrent i Albets

Càrrec

president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Formatge

Adreça
Carrer de Sant Ermengol, 37
Població
25700  La Seu d'Urgell
Telèfon
973 35 02 66
Fax
973 35 27 05

Funcions

El consell regulador garanteix que els productes emparats per la denominació d'origen protegida (DOP) compleixen els requisits establers en el reglament regulador.

El formatge emparat per aquesta denominació d'origen protegida és un formatge elaborat exclusivament amb llet de vaca pasteuritzada, madurat, de pasta premsada no cuita. La pasta és de color crema o "marfil" de textura tendra i cremosa, d'aroma dolç i penetrant, gust franc, suau, agradable i molt característic. Escorça natural de color marró clar.

El formatge es comercialitza per peces senceres, que poden ser tallades en els establiments de venda i es presenten amb l'etiqueta adherida sobre la cara superior. A l'etiqueta figura, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent, el nom del producte "Formatge de l'Alt Urgell-Cerdanya. Denominació d'Origen Protegida" i el logotip.

La zona de producció de la llet, així com la d'elaboració del formatge, està constituïda per les comarques de l'Alt Urgell i la Cerdanya. En aquestes comarques es va introduir la producció lletera a principis de segle arran de l'entrada de la fil·loxera que va afectar tota la vinya, conreu que fins aquell moment era l'activitat agrícola principal de la zona.


data actualització (14/02/2019)