Carrer d'Àngel Guimerà, 9-11, baixos A (Apartat de Correus 3725310) 25310 Agramunt
Responsable
Sr. Àngel Velasco Pérez
Càrrec
president del Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Torró d'Agramunt
973 39 17 32
(Fax) 973 39 17 32
No informat
Funcions
El Consell Regulador garanteix que els productes emparats per la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) compleixen els requisits establerts en el reglament i en el plec de condicions.
El torró d'Agramunt s'elabora a base d'una acurada barreja d'avellanes o ametlles, sucre, mel i clara d'ou, presentat en tauletes rodones o rectangulars entrapanades de pa d'àngel de diverses mides i pesos. Tot això li dóna a la massa un lleuger color marró daurat fràgil i cruixent. El percentatge mínim d'ametlla o avellana és del 46% al 60% segons que el torró sigui de categoria extra o suprema.
Les avellanes es torren i un cop refredades es pelen. En el cas de les ametlles l'operació és a l'inrevés. Es couen la mel i els sucres amb clara d'ou fresca o el seu equivalent en pols. Després, s'hi barregen les ametlles i les avellanes.
El torró d'Agramunt es presenta en tauletes rodones o rectangulars que poden tenir diferents pesos des de 30g fins a pesos superiors a 1 kg. A l'etiqueta dels envasos figurarà, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent, el nom "Torró d'Agramunt. Indicació Geogràfica Protegida" i el logotip de la indicació geogràfica.
La zona de producció és constituïda pel terme municipal d'Agramunt, de la comarca de l'Urgell. El torró té els seus orígens en la tradició de la pastisseria àrab. A Catalunya es conserva aquesta tradició especialment a Agramunt, on s'elaboren uns torrons de qualitat reconeguda.
Normativa
- ORDRE AAR/429/2009, de 22 de setembre, per la qual s'aprova el Reglament de la Indicació Geogràfica Protegida Torró d'Agramunt.. Obre en una nova finestra. (DOGC núm. 5478)
- DECRET 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desenvolupa la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària.. Obre en una nova finestra. (DOGC núm. 4670)
- LLEI 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària.. Obre en una nova finestra. (DOGC núm. 3915)