Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Torró d'Agramunt

Responsable

Sr.   Àngel Velasco Pérez

Càrrec

president del Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Torró d'Agramunt

Adreça
Carrer d'Àngel Guimerà, 9-11, baixos A (Apartat de Correus 3725310)
Població
25310  Agramunt
Telèfon
973 39 17 32
Fax
973 39 17 32

Funcions

El Consell Regulador garanteix que els productes emparats per la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) compleixen els requisits establerts en el reglament i en el plec de condicions.

El torró d'Agramunt s'elabora a base d'una acurada barreja d'avellanes o ametlles, sucre, mel i clara d'ou, presentat en tauletes rodones o rectangulars entrapanades de pa d'àngel de diverses mides i pesos. Tot això li dóna a la massa un lleuger color marró daurat fràgil i cruixent. El percentatge mínim d'ametlla o avellana és del 46% al 60% segons que el torró sigui de categoria extra o suprema.

Les avellanes es torren i un cop refredades es pelen. En el cas de les ametlles l'operació és a l'inrevés. Es couen la mel i els sucres amb clara d'ou fresca o el seu equivalent en pols. Després, s'hi barregen les ametlles i les avellanes.

El torró d'Agramunt es presenta en tauletes rodones o rectangulars que poden tenir diferents pesos des de 30g fins a pesos superiors a 1 kg. A l'etiqueta dels envasos figurarà, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent, el nom "Torró d'Agramunt. Indicació Geogràfica Protegida" i el logotip de la indicació geogràfica.

La zona de producció és constituïda pel terme municipal d'Agramunt, de la comarca de l'Urgell. El torró té els seus orígens en la tradició de la pastisseria àrab. A Catalunya es conserva aquesta tradició especialment a Agramunt, on s'elaboren uns torrons de qualitat reconeguda.


data actualització (13/11/2018)