Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona

Responsable

Sr.   Llorenç Frigola Vidal

Càrrec

president del Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona

Adreça
Mas Badia
Població
17134  La Tallada d'Empordà
Telèfon
972 78 08 16
Fax
972 78 05 17

Funcions

El Consell Regulador garanteix que els productes emparats per la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) compleixen els requisits establerts en el reglament i en el plec de condicions.

Les varietats de pomes que poden dur aquesta Indicació Geogràfica Protegida són les dels grups Golden, Red Delicious, Gala i Granny Smith. Les pomes emparades sota aquesta IGP han estat conreades d'acord amb les normes de producció integrada per a pomes, amb mètodes que respecten la salut humana i el medi ambient, i es recullen quan l'estat de maduresa del fruit és l'adequat amb les majors cura i rapidesa possibles.

Es comercialitzen en les categories extra i primera envasades en caixes o safates. A l'etiqueta dels envasos figurarà, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent, el nom "Poma de Girona. Indicació Geogràfica Protegida" i el logotip propi de la indicació geogràfica i el símbol comunitari. En els establiments de venda al detall, el distintiu propi de la indicació geogràfica ha de situar-se en un lloc visible fins que finalitzi la venda del producte.

És constituïda pers tots els termes municipals de les comarques catalanes de la Selva, el Baix Empordà i l'Alt Empordà, el Gironès i el Pla de l'Estany. Les condicions edafoclimàtiques específiques d'aquesta zona confereixen a les pomes les seves característiques diferencials.


data actualització (15/02/2019)