Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Pollastre i Capó del Prat

Responsable

Sr.   Manuel Torres Cárdenas

Càrrec

president del Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Pollastre i Capó del Prat

Adreça
Carrer de les Moreres, 48
Població
08820  El Prat de Llobregat
Telèfon
93 478 68 78
Fax
93 478 51 47

Funcions

El Consell Regulador garanteix que els productes emparats per la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) compleixen els requisits establerts en el reglament i en el plec de condicions.

La Raça Prat, autòctona de la comarca del Baix Llobregat, es caracteritza pel seu color ros fosc, les potes de color blau pissarra i la cresta senzilla dentada; la cua del gall té plomes abundants i caiguda cap enrere. Té una carn amb una finor i una melositat característiques i sense greixos excessius. Els pollastres i els capons són criats en explotacions ubicades en els termes municipals de Castelldefels, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans i Santa Coloma de Cervelló.

Es crien a terra, amb una densitat en els galliners que no pot superar els 8 animals per metre quadrat de superfície interior. Llur alimentació comporta un mínim del 70% de cereals, i són totalment prohibits els factors de creixement. Els pollastres i els capons es sacrifiquen a una edat mínima de 90 dies i 182 dies, respectivament.

Les canals comercialitzades són de categoria A, fresques i refrigerades.

Cada unitat de venda porta una etiqueta individual numerada, amb el nom de "Pollastre del Prat. Indicació Geogràfica Protegida", el logotip i el símbol comunitari a més de les següents indicacions:
- Edat de sacrifici.
- Data de caducitat.
- Tipus d'alimentació.
- Número d'identificació.
- Classe A i tipus de presentació.
- Nom de l'entitat de control.


data actualització (13/11/2018)