Funcions
Les escoles agràries són centres de formació del departament competent en matèria d'agricultura, ramaderia, pesca i alimentació. Estan adscrites a la direcció general competent en matèria de formació, transferència tecnològica i innovació en l'àmbit agroalimentari.
Funcions de l'escola:
Impartir formació professional inicial emmarcada en la família agrària, alimentària i d'altres famílies amb vinculació al món agroalimentari i rural.
Impartir certificats de professionalitat de la família agrària, alimentària i d'altres famílies amb vinculació al món agroalimentari i rural.
Millorar les competències professionals de les persones que s'incorporen al sector i de tots els professionals que treballen en el món rural a través de la formació professional i de la formació per a l'ocupació.
Promoure, coordinar i impartir programes de formació professional per a l'ocupació per a persones que s'incorporen a l'empresa agroalimentària i rural, i per als professionals del sector, analitzant les especials necessitats de les dones en la incorporació a aquest sector.
Posar en valor les competències professionals assolides per l'experiència professional, a partir dels mecanismes que s'estableixin per part dels departaments competents en matèria d'ensenyament i ocupació.
Impulsar la innovació i la transferència tecnològica dins del sector agroalimentari i rural.
Detectar necessitats per impartir programes de formació i transferència tecnològica adaptats al territori.
Fer el seguiment de les actuacions realitzades per altres promotors en l'àmbit de la formació i la transferència tecnològica agroalimentària.
Donar suport en l'àmbit de la formació i la innovació a les polítiques del departament competent en matèria d'agricultura, ramaderia, alimentació i medi natural.
Altres funcions que li siguin encarregades pel departament competent en matèria d'agricultura, ramaderia, alimentació i medi natural.
Principis d'actuació en què es fonamenta el funcionament de les escoles agràries:
Desenvolupar els programes de formació, transferència tecnològica, innovació i emprenedoria d'acord amb les polítiques del departament competent en matèria d'agricultura, ramaderia, alimentació i medi natural.
Treballar en xarxa entre les escoles i amb els diferents agents públics i privats del territori com a principi bàsic per aconseguir l'eficiència en la gestió de programes, de recursos humans, funcionals i materials.
Organitzar la seva activitat considerant l'àrea d'influència territorial i/o una especialització sectorial o tecnològica que donin resposta a les necessitats formatives del sector agroalimentari i rural.
Participar en iniciatives/reunions/fòrums/comissions del departament competent en matèria d'agricultura, ramaderia, alimentació i medi natural i del territori en la línia de la seva especialització i/o territorialitat essent observadors, receptors i emissors actius de propostes per programar actuacions.
Treballar a partir de paràmetres de qualitat mitjançant la implantació d'un sistema de qualitat i millora contínua.
Promoure l'ús de les noves tecnologies mitjançant la seva integració en el desenvolupament dels programes de formació.
Adaptar-se als nous formats i sistemes de formació que permeten l'adequació de l'oferta a les necessitats dels diferents sectors.
Treballar amb materials didàctics i programes innovadors i de referència per a un servei a la formació de qualitat per als estudiants i per a la resta de promotors de formació públics i privats.