Gran Via de les Corts Catalanes, 612-614 08007 Barcelona
Responsable
Sra. Imma Puigmulé Recasens
Càrrec
secretària del Consell Català de l'Alimentació
Funcions
Analitzar i debatre els reptes de caire empresarial, tecnològic, social, ambiental, i de sostenibilitat, fomentant la competitivitat empresarial, la qualitat agroalimentària i l'economia circular, als quals ha de fer front el sector agroalimentari català, perquè s'abordin de forma activa, previsora, eficaç, equilibrada i sostenible.
Normativa
Composició
El Consell té la composició següent:
La persona titular del departament competent en matèria d'alimentació, qualitat i indústries agroalimentàries, que presidirà el Consell.
Set membres més del departament competent en matèria d'alimentació, qualitat i indústries agroalimentàries, titulars de cadascuna de les quatre direccions generals competents en les matèries següents: agroalimentària, pesca, desenvolupament rural, agricultura i ramaderia, així com de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), i Promotora d'Exportacions Agroalimentàries (PRODECA).
Un representant de la direcció general competent en matèria d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, proposat pel director general d'aquest Departament.
Nou membres, amb rang de director general, d'altres departaments de la Generalitat, proposats pel conseller o consellera competent corresponent, i distribuïts de la manera següent:
- 1 representant del departament competent en matèria de comerç.
- 2 representants del departament competent en matèria de salut pública.
- 1 representant del departament competent en administració local.
- 1 representant del departament competent en matèria de residus.
- 1 representant del departament competent en matèria d'afers socials.
- 1 representant de l'Agència Catalana del Consum.
- 1 representant del departament competent en matèria d'indústria.
- 1 representant d'ACCIO - Agència per la Competitivitat de l'Empresa.
Un representant de les Diputacions, proposat per aquestes, designat de forma rotatòria entre elles.
Vuit membres en representació del sector, a proposta dels representants respectius de cada sector, i distribuïts de la manera següent:
- 1 representants del món cooperatiu agrari de Catalunya.
- 1 representant de la indústria agroalimentària.
- 1 representant del comerç i la distribució comercial.
- 1 representant del sector de la gastronomia.
- 1 representant de les Denominacions d'Origen Protegida i Indicacions Geogràfiques Protegides.
- 1 representant de l'Artesania Alimentària.
- 1 representant de les entitats del Tercer Sector Social.
- 1 representant de les organitzacions de consumidors.
Un representant per cadascuna de les organitzacions professionals agràries més representatives, d'acord amb la Llei 17/2014, de 23 de desembre, de representativitat de les organitzacions professionals agràries.
Dos representants de les associacions municipalistes de Catalunya, proposats per aquestes.
Un representat dels col·legis professionals relacionats amb la matèria d'alimentació, proposat per aquestes, designat de forma rotatòria entre elles.