Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Fesols de Santa Pau

Responsable

Sr.   Lluís Sunyer

Càrrec

president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Fesols de Santa Pau

Adreça
Carrer Major, 23
Població
17811  Santa Pau
Telèfon
972 26 80 02 / 972 68 02 81
Fax
972 68 04 56

Funcions

El consell regulador garanteix que els productes emparats per la denominació d'origen protegida (DOP) compleixen els requisits establers en el reglament regulador.

La Denominació d'Origen Protegida Fesols de Santa Pau, registrada al Diari Oficial de la Unió Europea el 31 de juliol de 2015, protegeix les llavors de mongeta (Phaseolus vulgaris L.) de les varietats tradicionals Tavella Brisa, Setsetmanera i Gra petit, seques, cuites i en conserva.

Els fesols de la Denominació d'Origen Protegida Fesols de Santa Pau pertanyen a la classe comercial Navy i són blancs, rodons i amb un pes que oscil·la entre 18 i 30g per 100 llavors, a 12% d'humitat. Cuits tenen una pell poc perceptible, són de baixa o mitja farinositat i presenten un sabor suau. Són de la categoria comercial extra.

Aquests fesols estan conreats als termes municipals de Santa Pau (nucli principal de producció), Castellfollit de la Roca, Les Planes d'Hostoles, Les Preses, Olot, Sant Feliu de Pallerols i Sant Joan les Fonts; tots a la comarca de la Garrotxa. El conreu en terra volcànica és una de les característiques d'aquests fesols i així queda reflectit al plec de condicions que acompanyen el registre de la  Denominació d'Origen Protegida, i que estableix que 'la producció de les mongetes de la  Denominació d'Origen Protegida Fesols de Santa Pau s'ha d'efectuar dins de la zona geogràfica delimitada ja que és la combinació del germoplasma tradicional amb sol volcànic, l'època de cultiu i les tècniques de producció el que confereix les característiques particulars del productes final'.


data actualització (30/11/2020)