Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Mongeta del Ganxet

Responsable

Sr.   Benjamí Alvarado

Càrrec

president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Mongeta del Ganxet

Adreça
Carrer de Cuba, 9-11
Població
08205  Sabadell
Telèfon
607 536 941
Fax
93 715 53 50

Funcions

El consell regulador garanteix que els productes emparats per la denominació d'origen protegida (DOP) compleixen els requisits establers en el reglament regulador.

Amb aquesta DOP es protegeix la mongeta (Phaseolus vulgaris L.) del tipus varietat «Ganxet», comercialitzada com a llegum seca, cuinada o en conserva.

La mongeta del ganxet presenta un gra blanc lleugerament brillant, aplanat i fortament arronyonat, amb un grau de ganxo d'entre 2 i 3 en una escala de curvatura de 0 a 3, i amb un pes mig d'entre 40-50 g per cada 100 llavors. Un cop cuita la mongeta presenta una pell lleugerament rugosa i molt poc perceptible, amb una persistent cremositat i un sabor extremadament suau.

Les mongetes han de ser de les categories comercials extra. Les mongetes del Ganxet han estat un conreu tradicional en la zona des de temps remots.

Per a l'elaboració de conserves nomès es poden utilitzar les mongetes, aigua i sal, no estant permés la utilització de cap additiu ni conservant.

Tots els municipis de les comarques del Vallès Occidental i el Vallès Oriental, així com els municipis de Malgrat de Mar, Palafolls, Tordera, San Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Arenys de Munt, Dosrius, Argentona i Òrrius de la comarca del Maresme i els municipis de Blanes, Fogars de Tordera, Maçanet de la Selva i Hostalric de la comarca de La Selva.

Cal destacar que aquesta varietat de mongeta a l'actualitat no es conrea en cap altre lloc del món.


data actualització (30/11/2020)