Components
L'Observatori de la vinya, el vi i el cava té la composició següent:
En representació del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i l'Institut Català de la Vinya i el Ví (INCAVI):
- El/La president/a, que és el/la director/a de l'INCAVI.
- Un/a representant tècnic/a de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.
- Un/a representant tècnic/a de l'INCAVI.
- Fins a cinc representants tècnics especialistes en les diverses matèries competència de l'Observatori, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i de l'INCAVI, nomenats pel/per la conseller/a.
- Tres representants dels consells reguladors de les denominacions d'origen.
En representació de la producció:
- Un/a representant de cadascuna de les organitzacions professionals agràries més representatives.
- Un/a representant de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.
En representació de la indústria de la transformació:
- Un/a representant de cadascuna de les organitzacions empresarials elaboradores.
- Un/a representant del sector de la distribució dels productes vitivinícoles.
- Un/a representant dels consumidors i usuaris.
- Els representants designats d'acord amb els apartats anteriors han de tenir un perfil tècnic i especialitzat en cadascuna de les matèries competència de l'Observatori.
L'Observatori de la vinya, el vi i el cava es reuneix com a mínim quatre vegades l'any, en sessió ordinària, i amb caràcter extraordinari, sempre que el seu president o la seva presidenta ho consideri oportú.