Avinguda de la Verge de l'Abellera, 1 43364 Prades
Responsable
Sr. Eugeni Coll Rovira
Càrrec
president del Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Patates de Prades
Funcions
El Consell Regulador garanteix que els productes emparats per la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) compleixen els requisits establerts en el reglament i en el plec de condicions.
Les patates que estan protegides per la Indicació Geogràfica Protegida són de la varietat Kennebec amb un calibre comprès entre 40 i 80 mm, encara que en casos excepcionals poden arribar a 100 mm.
El cultiu de les patates de Prades segueixen les normes de producció integrada per a patates d'acord amb la normativa vigent en la matèria.
Està constituïda pels terrenys ubicats en els terminis municipals de Prades, Capafonts, la Febró i Arbolí, tots de la comarca del Baix Camp a peu de les muntanyes de Prades, a la província de Tarragona.
Les condicions d'altitud, edafològiques i climàtiques d'aquesta zona, juntament amb la tradició del conreu i l'experiència dels agricultors, fan que les Patates de Prades presenten unes característiques diferencials i de qualitat superior.
Les Patates de Prades es comercialitzen condicionades en bosses de paper transpirable de 2 i 5 kg de capacitat i han de reunir en el moment de la seva expedició les característiques de la categoria de patata de qualitat, definida en la norma de qualitat vigent en aquesta matèria. A l'etiqueta figurarà, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent, la llegenda "Patates de Prades. Indicació Geogràfica Protegida", el logotip d'aquesta indicació geogràfica i el logotip comunitari d'indicacions geogràfiques.
Normativa
- ORDRE AAR/416/2009, de 22 de setembre, per la qual s'aprova el Reglament de la Indicació Geogràfica Protegida Patates de Prades.. Obre en una nova finestra. (DOGC núm. 5473)
- DECRET 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desenvolupa la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària.. Obre en una nova finestra. (DOGC núm. 4670)
- LLEI 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària.. Obre en una nova finestra. (DOGC núm. 3915)