Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Oli del Baix Ebre - Montsià

Responsable

Sr.   Josep Lluís Cardona Gavaldà

Càrrec

President del Consell Regulador DOP Oli del Baix Ebre-Montsià

Adreça
Carretera Raval de Crist, s/n
Població
43500  Tortosa
Telèfon
977 58 12 12
Contacte

Funcions

El consell regulador garanteix que els productes emparats per la denominació d'origen protegida (DOP) compleixen els requisits establers en el reglament regulador.

Les varietats admeses són: Morruda o Morrut, Sevillenca (ambdues originàries de la zona) i Farga.La varietat predominant és la Morruda o Morrut, que ocupa aproximadament el 50% de la superfície de l'olivera de les dues comarques. La varietat Sevillenca representa entre un 30-35% de la superfície i la varietat Farga entre un 10 i un 20%.

Aquestes varietats d'olives donen lloc a uns olis d'oliva verge extra, límpids, transparents, sense vels ni turbidesa, d'un color que varia segons l'època de recol·lecció i de la situació geogràfica dins de la zona de producció des del groc-verdós al groc-daurat. Són olis molt agradables al paladar, molt gustosos i aromàtics, de sabor afruitat al principi de la campanya i lleugerament dolços quan avança aquesta. Presenta una acidesa màxima de 0,8º i un índex de peròxids màxim de 18.

Els envasos han de ser no metàl·lics, de capacitat no superior a 5 l i han de dur una etiqueta numerada expedida pel Consell Regulador. A l'etiqueta figurarà, a més de les mencions que són obligatòries en la legislació vigent, el nom Denominació d'Origen Protegida del Baix Ebre - Montsià, el logotip de la Denominació d'Origen Protegida i el símbol comunitari.

Els municipis que composen la zona de demarcació geogràfica de la Denominació d'Origen Protegida Oli del Baix Ebre - Montsià són dins de la comarca del Baix Ebre: l'Aldea, Alcover, Alfara de Carles, l'Ametlla de Mar, Ampolla, Benifallet, Camarles, Deltebre, Paüls, el Perelló, Roquetes, Tivenys, Tortosa i Xerta; i a la comarca del Montsià: Alcanar, Amposta, Freginals, La Galera, Godall, Mas de Barberans, Masdenverge, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d'Enveja, Santa Bàrbara, La Sénia i Ulldecona.


data actualització (26/02/2021)