Funcions
El consell regulador garanteix que els productes emparats per la denominació d'origen protegida (DOP) compleixen els requisits establers en el reglament regulador.
Les varietats admeses són: Morruda o Morrut, Sevillenca (ambdues originàries de la zona) i Farga.La varietat predominant és la Morruda o Morrut, que ocupa aproximadament el 50% de la superfície de l'olivera de les dues comarques. La varietat Sevillenca representa entre un 30-35% de la superfície i la varietat Farga entre un 10 i un 20%.
Aquestes varietats d'olives donen lloc a uns olis d'oliva verge extra, límpids, transparents, sense vels ni turbidesa, d'un color que varia segons l'època de recol·lecció i de la situació geogràfica dins de la zona de producció des del groc-verdós al groc-daurat. Són olis molt agradables al paladar, molt gustosos i aromàtics, de sabor afruitat al principi de la campanya i lleugerament dolços quan avança aquesta. Presenta una acidesa màxima de 0,8º i un índex de peròxids màxim de 18.
Els envasos han de ser no metàl·lics, de capacitat no superior a 5 l i han de dur una etiqueta numerada expedida pel Consell Regulador. A l'etiqueta figurarà, a més de les mencions que són obligatòries en la legislació vigent, el nom Denominació d'Origen Protegida del Baix Ebre - Montsià, el logotip de la Denominació d'Origen Protegida i el símbol comunitari.
Els municipis que composen la zona de demarcació geogràfica de la Denominació d'Origen Protegida Oli del Baix Ebre - Montsià són dins de la comarca del Baix Ebre: l'Aldea, Alcover, Alfara de Carles, l'Ametlla de Mar, Ampolla, Benifallet, Camarles, Deltebre, Paüls, el Perelló, Roquetes, Tivenys, Tortosa i Xerta; i a la comarca del Montsià: Alcanar, Amposta, Freginals, La Galera, Godall, Mas de Barberans, Masdenverge, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d'Enveja, Santa Bàrbara, La Sénia i Ulldecona.