Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Oli de l'Empordà

Responsable

Sr.   Simó Casanovas Parés

Càrrec

president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Oli de l'Empordà

Adreça
Carrer Nou, 48, 2a. planta
Població
17600  Figueres
Telèfon
972 50 30 88
Fax
972 50 56 81

Funcions

El consell regulador garanteix que els productes emparats per la denominació d'origen protegida (DOP) compleixen els requisits establers en el reglament regulador.

Amb aquesta DOP es protegeixen olis d'oliva verge extra de les varietats autòctones "Argudell", "Curivell" y "Llei de Cadaqués" i la varietat tradicional "Arbequina". Es consideren com a varietats principals la varietat "Argudell", en un percentatge mínim del 51% i la varietat "Arbequina", representant la suma d'ambdues més del 95%.

La personalitat sensorial d'aquests olis la aporta la varietat principal "Argudell". Són olis equilibrats de fruitat verd d'intensitat mitjà. En boca, presenten un amarg i picant de tipus mitjà. Són olis amb aromes que normalment recorden a l'herba acabada de tallar i/o a nous; també poden aparèixer aromes de fruites exòtiques, fruites verdes o carxofa, així com presentar una sensació final d'atmetlla en boca.

El envasos han de ser de capacitat igual o inferior a 5 litres en recipients de vidre, metàl·lics amb revestiment per a ús alimentari, PET, ceràmica vitrificada i altres permesos per la legislació vigent.

La zona de producció comprèn els terrenys ubicats als municipis de les comarques de l'Alt Empordà i el Baix Empordà principalment i alguns municipis limítrofs de les comarques del Gironès (Flaçà, Llagostera, Madremanya, Sant Jordi Desvalls i Viladasens) i el Pla de l'Estany (Crespià, Esponellà i Vilademuls).


data actualització (30/11/2020)