Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Parc Natural de l'Alt Pirineu

    Organigrama

Responsable

Sr.   Marc Garriga Lujan

Càrrec

director del Parc Natural de l'Alt Pirineu

Adreça
Carrer de la Riba, 1
Població
25595  Llavorsí
Telèfon
973 62 23 35
Fax
973 62 20 70
Horari de registre i d'atenció


de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

Romandrà tancat
24 de desembre: tancat.
31 de desembre: tancat.

Observacions

Trucar al telèfon indicat o consultar la pàgina web del parc.

Adreça
Avinguda de les Valls d'Andorra, 33 (Edifici de l'antiga duana d'Andorra)
Població
25700  La Seu d'Urgell
Telèfon
973 36 09 54

Funcions

La protecció dels valors geològics, biològics, ecològics, paisatgístics i culturals inclosos en el seu àmbit.
L'establiment d'un règim d'ordenació i de gestió adreçat al desenvolupament sostenible, que faci compatible la protecció dels valors esmentats amb l'aprofitament ordenat dels seus recursos i l'activitat dels seus habitants.

El Parc Natural de l'Alt Pirineu va ser creat l'any 2003.

El Parc Natural de l'Alt Pirineu és el més extens de Catalunya. Gairebé 70.000 hectàrees de les comarques del Pallars Sobirà i l'Alt Urgell formen part d'aquest parc. El Parc combina una gran diversitat de paisatges propis de l'alta i la mitjana muntanya pirinenques, essent els seus valors naturals rics i variats, com també els elements que formen el seu extens patrimoni cultural, fruit de l'acció humana sobre el territori. El decret de creació del Parc estableix com objectius bàsics la protecció de tots aquests valors i l'establiment d'un règim ordenador adreçat al desenvolupament sostenible de tot el territori de l'espai natural.

Està situat al Pirineu axial català, entre la Val d'Aran a l'oest i el Principat d'Andorra a l'est. Geogràficament, l'àrea protegida recorda vagament la figura d'una lluna creixent, molt irregular, amb el vèrtex meridional situat al Santuari d'Arboló, prop de Gerri de la Sal i a tocar del Prepirineu, i el vèrtex septentrional al port de la Bonaigua.

La superfície del Parc Natural és de 69.850,38 hectàrees, que el converteixen en l'espai natural protegit més extens de Catalunya. Inclou 478 hectàrees de Reserves Naturals (Alt Àneu i Noguera Pallaresa-Bonaigua).


data actualització (03/03/2022)